Trasee turistice în Munții Călimani

Coverca – Bucsinis – Calimanu Cerbului. Marcaj: punct albastru.Traseul de 7 ore, porneste initial din Panaci, umand paraul Bucinis, apoi pe creasta pana la Calimanu Cerbului.

Dorna Candreni – Poiana Negrii – Cabana Negrisoara – Rezervatia “12 Apostoli”. 
Marcaj: banda albastra.Traseul de 5-6 ore, incepe din Dorna Candreni, ajunge la Cabana “Negrisoaia” si apoi la Rezervatia “12 Apostoli”.

Dragoiasa – Tomnatic – Cabana “Coada Vacii” – Refugiul Iezer. Marcaj: punct galben.Traseul de 12 ore, se realizeaza in doua etape, pornind din satul Dragoiasa. In prima etapa se trece prin Tomnatic si dupa 9 ore se ajunge la cabana “Coada Vacii”. Etapa urmatoare, pana la Iezer, se face in 3 ore.

Gura Haitii – Tamau – Dornisoara. Marcaj: cruce albastra.Traseul de 7 ore porneste din Gura Haitii, ajunge la Pietrele Rosii, merge pana la Varful Tamau, apoi coboara spre Dornisoara.

Neagra Sarului – Paraul Runc – Rezervatia “12 Apostoli” – Tamau – Pietrosu. 
Marcaj: punct rosu.Un traseu de 12 ore care porneste din Neagra Sarului si se efectueaza in doua etape de cate sase ore. Prima etapa trece pe la Rezervatia naturala “12 Apostoli”, pe la varful Tamau si duce apoi la refugiu ocolului silvic. A doua etapa traverseaza Pietrosu si ajunge la exploatarile de sulf de la Calimani.

Vatra Dornei – Dealu Negru – Poiana Spanzului – Rezervatia “12 Apostoli”. Marcaj: triunghi rosu.Un traseu ce porneste din Vatra Dornei, destul de anevoios, dar dupa 9 ore de mers, natura, prin frumusetile pe care le dezvaluie, face ca turistului sa-i fie rasplatite eforturile.