Cum călătorești în Bucovina

Cu masina 
Conducerea unui vehicul in Romania, respectiv in Bucovina, este conditionata prin lege de detinerea unui permis de conducere valabil, emis de catre autoritatile tarii tale de origine. Calatoria in afara oraselor presupune in mod obligatoriu cumpararea unei roviniete, care se poate achizitiona din majoritatea statiilor de benzina aflate in principalele localitati ale judetului si prin internet (www.roviniete.ro), la preturile: de 12 lei (3 Euro), pentru durata de 7 zile; 29 lei (7 Euro), pentru 30 zile; 53 lei (13 Euro), pentru 90 zile; 115 lei (28 Euro), pentru 12 luni. Aceste costuri sunt disponibile incepand cu 01.08.2010.
Limitele legale de viteza cu care poti circula sunt: 130 km/h pe autostrada, 100 km/h pe drumuri nationale si europene, 90 km/h in afara localitatilor si 50 km/h in localitati. 
Daca doresti sa inchiriezi o masina, poti accesa telefonic sau prin internet una dintre firmele specializate existente in principalele localitati din Bucovina, unele dintre acestea avand reprezentante locale si in Aeroportul „Stefan cel Mare Suceava.

Cu mijloacele de transport in comun
Autobuzele si microbuzele sunt mijloacele de transport prin intermediul carora poti calatori atat in interiorul localitatilor urbane din Bucovina, cat si intre acestea. In general, pentru o calatorie in interiorul oraselor biletele costa 1,5 lei si pot fi cumparate de la taxatoarele din autobuze, de la conducatorii auto ai microbuzelor sau de la casele de bilete amplasate langa statiile de autobuz. Calatoria intre localitati este facilitata de companiile de transport public de persoane, care opereaza prin intermediul autogarilor din judetul Suceava. Biletele pot fi cumparate de la ghiseu sau, de cele mai multe ori, de la sofer.

Cu taxiul 
O varianta mai rapida pentru deplasarea in interiorul oraselor o reprezinta calatoria cu taxiul. Tarifele practicate sunt in mod obligatoriu afisate in exteriorul masinii si variaza de la 1,8 la 2,2 lei pe kilometru. Sunt foarte usor accesibile in gari si in principalele cartiere ale localitatilor, dar si prin comenzi, la telefon.

 

Cu trenul
Pentru deplasarea pe distante mai mari in interiorul judetului, iti recomandam ca varianta usor accesibila calatoria cu trenul, aceasta realizandu-se la un pret avantajos si in perioade de timp mai mult sau mai putin rezonabile. Biletele de tren pot fi cumparate de la ghiseele din gara sau de la agentiile CFR din orase.

via salutBucovina.ro