Comunicațiile în Bucovina

Comunicatiile in Bucovina

Oficiile postale 
Se gasesc in zonele centrale ale oraselor si satelor din Bucovina. Serviciile oferite de catre oficiile postale se refera in general la expedierea de scrisori, vederi, colete, bani, dar si la serviciile de fax, efectuarea de convorbiri locale, nationale si internationale.

Telefoanele
Pentru efectuarea unei convorbiri telefonice din strainatate in Romania trebuie sa formezi prefixul 4, apoi prefixul localitatii in care suni si apoi numarul dorit. Pentru o convorbire interurbana, trebuie sa formezi prefixul localitatii in care suni si apoi numarul dorit. 
In orase si in localitatile urbane sunt amplasate telefoane publice, care functioneaza cu cartele de pana la 20 lei (4,87 Euro) si pe care le poti cumpara de la oficiile postale, sediile ROMTELECOM si din unele magazine. Se pot efectua convorbiri atat pe plan local, national si international, in functie de valoarea creditului de pe cartela. Pentru a vorbi prin intermediul telefonului mobil, trebuie sa ai activat serviciul de roaming international sau sa folosesti o cartela SIM preplatita.

Internetul 
Desi internetul are o arie larga de raspandire pe teritoriul judetului Suceava, Internet café-urile sunt foarte greu de gasit. Cu toate acestea, hotelurile si multe dintre pensiunile bucovinene asigura clientilor sai si servicii de Internet, prin conexiuni wireless.