Brosteni este un oras in judetul Suceava,situat in partea de sud-est a bazinului Dornelor, pe cursul mijlociu al Bistritei si are in componenta satele: Brosteni, Darmoxa, Haleasa, Holdita, Cotargasi, Frasin, Holda, Lungeni, Pietroasa.
Principalele cai de acces, DN 17 B Vatra Dornei – Piatra Neamt si DJ 173 Brosteni – Darmoxa – Vatra Dornei, artera de circulatie cu variante prin Dragoiasa si Paltinis se intersecteaza in centrul tanarului oras.
Principalele atractii:
– In Brosteni exista o biserica de lemn de brad, cu intarituri din lemn de tisa si cuie forjate de mesteri fierari. Astazi, bisericuta adaposteste cateva piese de muzeu, cu o vechime de peste 200 de ani, precum si icoane pictate pe lemn de renumitii pictori Tatarascu, Grigorescu si Tonitza.
– cadrul natural bazat pe relieful predominant montan – peste 85% din teritoriu;
– plutaritul pe raul Bistrita, indeletnicire straveche, practicata inca de pe timpul dacilor;
– locuintele, portul traditional si obiceiurile folclorice constituie puncte de atractie;
– cladirea fostei sectii a SC “Geomod” SA Campulung Moldovenesc, construita in anul 1929 si care are o valoare arhitectonica deosebita;
Broșteni este un punct de plecare pentru diferite trasee turistice montane și explorarea frumuseților naturale ale zonei, precum Munții Bistriței, Munții Giumalău și Parcul Național Călimani.
În apropiere de Broșteni se află și unele obiective turistice importante, precum Mănăstirea Putna, Mănăstirea Sucevița și Cetatea de Scaun a Sucevei. Acestea atrag numeroși turiști care doresc să descopere istoria, cultura și tradițiile din regiunea Bucovina.