Trasee turistice din Munții Rarău și Giumalău

Campulung Est – Izvorul Alb – Poiana Sihastrie – Rarau. Marcaj: punct rosu.

Acest traseu se parcurge in 5-6 ore si are plecarea din apropierea garii Campulung Est, trece prin strunga Piatra Buhii, ajunge la stancile Raraului, apoi la Poiana Sihastriei, dupa care tarseul duce la Rarau, ce are ca punct final Hotelul alpin Rarau, situat la 1.636 metri. Pe timp de vara, acest tarseu se poate parcurge si cu autoturismul.

Campulung Moldovenesc – Bodea – Poiana Sihastrie – Rarau. Marcaj: triunghi galben.

Acest traseu se parcurge in 4 ore. Punctul de plecare este in apropierea barierei CFR Campulung Est, traverseaza Plaiul Bodii, ajunge in Poiana Sihastriei, apoi merge pana la punctul terminus.

Campulung Moldovenesc (Sihla) – Paraul Mesteacan – Muntii Insirati – Rarau. Marcaj: banda albastra.

Aceste traseu, cu o durata de aproximativ 6 ore, porneste din cartierul vestic al orasului, urmareste paraul Mesteacan, ajunge in Obcina Flocenilor, apoi la Munceii Insirati si spre Rarau.

Pojorata – Saua Fundu Colbului – Giumalau – Rarau. Marcaj: cruce galbena.

Traseul de 7 ore porneste din Pojorata, merge de-a lungul paraului Izvorul Giumalaului, urca spre saua Fundu Colbului, ajunge la varful Giumalau, iar de aici drumul continua pana pe Rarau.

Rusca – Izvorul Gimalaului – Varful Giumalau. Marcaj: punct rosu.

Cu o durata de 4 ore, traseul porneste din satul Rusca apoi pe paraul Giumalau, dupa care pe un urcus mai pronuntat se ajunge la Cabana Giumalau. Slatioara – Rezervatia Codrii Seculari – Rezervatia Todirescu – Rarau. Marcaj: triunghi rosu.

Traseul se parcurge in aproximativ 5 ore, trece prin Rezervatia forestiera Codrul secular Slatioara, prin Rezervatia alpina Todirescu si are ca punct terminus Hotelul alpin Rarau.

Valea Putnei – Varful Sapele – Varful Alunul – Giumalau. Marcaj: punct albastru.

Un traseu de 7 ore care pleaca din Valea Putnei, urca incet spre Poiana Sapele, spre Varful Alunul apoi, pe pajistele alpine, se ajunge pe Giumalau si la Cabana Giumalau, situata pe versantul sudic la altitudine de 1.150 metri.

Vatra Dornei – Paraul Chiliei – Obcina Mica Poiana Ciungi – Giumalau. Marcaj: banda rosie.

Traseul de 9 ore isi are punctul de plecare de la confluenta raurilor Dorna si Bistrita, urca pe paraul Chiliei pana la Obcina Mica, apoi prin padure si poieni, duce la Cabana Giumalau unde se poate poposi.

Zugreni – Paraul Colbu – Rarau. Marcaj: cruce galbena.

Traseul cu o durata de 4 ore, porneste din zona Cabanei Zugreni pe paraul Colbu, spre saua Fundul Colbului si izvorul Giumalaului, de unde, pe traseul cu marcaj cracu galbena, se ajunge pe Rarau.